Dekorativní propletené keramické vázy v Nordic Stylu

Cítíte se u sebe doma "jako doma"?

     Rádi byste se cítili ve svém domě opravdu doma? Ať už bydlíte ve vlastním bydlení nebo v pronájmu, být doma a cítit se opravdu "jako doma", není tak snadné, jak se zdá. Zvyknout si na určité prostředí, a považovat ho za své útočiště, je věc jedna. Věc druhá je, cítit se v prostředí doma, a těšit se na čas tam strávený. Souhlasíte?

    Určitě jste už zažili, že jste byli u někoho na návštěvě a i když jste tam nebydleli, cítili jste se tam prostě uvolněně a příjemně. Nejspíše byl interiér v souladu s vašimi představami o krásném bydlení. A možná ten dojem vytvořila souhra nepatrných detailů, které jste si v kontextu celku ani neuvědomili. Možná jste obdivovali sedací soupravu a kuchyňskou linku, ale ten jedinečný pocit harmonie, který jste cítili, dotvořila souhra všech prvků, včetně těch nejmenších detailů.

     Tyto detaily byly naaranžovány tak, aby lahodili oku, vytvářeli pocit tepla domova, odpovídaly gustu samotného majitele a zajisté plnily také praktickou funkci. Vše vám dávalo smysl. A možná jste i vy přemýšleli chvíli nad tím, co byste doma mohli změnit, aby to u vás vypadalo také takhle krásně. 

     Těšit se domů je bezesporu skvělý pocit. Krom zaměstnání je domov místem, kde trávíme nejvíce času a rozhodně se tam chceme cítit dobře a spokojeně. V zaměstnání toho nejspíše na vybavení prostor moc nezměníme, ale doma, je jednoduše doma. Ten pocit nic nenahradí. A co teprve, když s hrdostí provádíte návštěvu z místnosti do místnosti a předvádíte jí svůj výtvor. Vzpomínáte na každý detail v interiéru, který jste zařizovali s láskou. Ano, domov je vaše umělecké dílo, pod které se podepisujete.

Luxusní Vintage koberec Alfombra

     Na nemovitosti, kterou obýváte nemůžete změnit vše. Například s nosnými příčkami jen těžce hnete. Nicméně zařízení, a zejména drobné detaily a dekorace, dodají vašemu domovu tu správnou atmosféru

     Procházeli jste někdy svým obydlím a říkali jste si, že to není úplně ono? Že tady něco chybí a támhle něco přebývá? Že to nejste úplně vy?

     I když mít spolehlivé spotřebiče a pohodlný a kvalitní nábytek, který odolá používání dlouhé léta, aniž by to na něm zanechalo jizvy, je určitě podstata zařizování interiérů, správnými interiérovými doplňky můžete udělat zázraky. Po odstranění všech interiérových doplňků a dekorací lze domov zařídit do úplně jiného stylu. A proto nemusíte najímat interiérové dizajnéry a přistupovat k velkým změnám, které s sebou nesou i značné investice. Zkuste váš domov zbavit maličkostí a nahradit je těmi, které se vám zrovna líbí, a které určují vaší současnou osobnost. Drobnostmi, které budou nejen funkční, ale budou vašemu obydlí dodávat tu správnou atmosféru a vytvoří z něj opravdový domov. Místo, kam se budete těšit. Vaše království. 

     Váš domov nemusí být jak z katalogu. V těch se můžete inspirovat, ale každý jsme jiný a to je právě na tom to úžasné. Vytvořte si svůj originální prostor v souladu s vaším vnitřním já, díky cíleně vybraným bytovým doplňkům.

     Jaký styl upřednostňujete?

     Moderní? Minimalistický? Severský? Boho? Glamour?

     Máte rádi luxus nebo radši přírodní materiály a dřevo? Je vám bližší kov a sklo nebo se cítíte lépe v interiéru z přírodních materiálů? Je to jen na vás. 

     Zamyslete se, co byste mohli u vás doma změnit rychle a jednoduše. Tak aby více seděl k vaší osobnosti a cítili jste se v něm lépe. Možná ta lampa, kterou jste dostali jako svatební dar, už neodpovídá vašim dnešním představám. A prostírání nesedí k současnému jídelnímu stolu. A třeba nová podložka do koupelny dokáže změnit rázem vzhled celého prostoru koupelny. Nový koberec v obývacím pokoji, několik polštářů a svíček dokáže promění prostor odpočinku v oázu klidu. 

     Projděte se po svém domově a zamyslete se, které místnosti nejsou ideální, a kde by stačilo vyměnit několik dekorací a doplňků, abyste se tam cítili skvěle.

     Jak na to? Jednoduše. Začněte místnost po místnosti. Zajděte si například do předsíně. Co vidíte? Botník, komodu, skříň a věšák na bundy? Jak by vypadal prostor, když byste tam umístili poličku na zeď, na které by se vyjímala váza s květinami a difuzérem s vaší oblíbenou interiérovou vůní? A co kobereček na zem? Jakou by měl mít barvu nebo vzor, aby místnost rozzářil a plnil také praktickou funkci u přezouvání se? A co obraz? Jaký by se tam hodil a co by měl o vašem domově vypovídat? Na co byste se chtěli dívat hned po příchodu domů? A kam si odkládáte klíče a drobné předměty? Máte tam někde organizér nebo dizajnovou odkládací misku? Ladí vše k sobě a vytváří harmonii v prostoru? Cítíte se tam dobře? Jste na ten prostor hrdí? Rádi v něm uvítáte své hosty?

     Pokud jste na všechny otázky odpověděli ano, pak víte, jak byste měli postupovat s každou místností u vás doma. Ale jestli jste odpověděli ne, tak můžete začít zrovna tady. Protože předsíň je první místo, které vidíte, když vstupujete k vám domů. A ten pocit, vracet se domů, nic nenahradí ani vám, ani vašim blízkým.

     Cítit se doma "jako doma", je skvělé.

 

 

Back to blog